Üvegfal

 

Az üvegfal alkalmas kül- és beltéri térelválasztásokra. Kültéri használat esetén a fedett teraszok szél-, eső – és hő védelem ellen (gyári árnyékolóval) tökéletes védelmet biztosít.

Az üveglapok ( 6-8-10 mm széles edzett  szálcsiszolt ) szélességét 50-70 cm között javasolt kialakítani, a széleken kialakítható nyíló szárny, illetve fix  rész. A nyíló szárny, melynek mérete 90-100 cm is lehet, így a közlekedés is kényelmesen megoldható az üvegfüggönyön keresztül.

Az üveglapok mozgatását és stabilizálását alsó és felső csapágyazott görgősor biztosítja, üveglaponként 4 db.

Az üveglapok találkozásánál kefe-, illetve szilikon tömítés található. Opcióként rendelhető hozzá „L” alakú takaró profil és belső árnyékoló.

A sín profil 60 mm magas és 40 mm széles, 2 illetve 4 mm vastagságú  alumínium, amely bármilyen RAL  színre színtereztethető, alap esetben ez szürke-alumínium szín.

A szerkezet magassága maximálisan 2,7 méterig javasolt.

A 45, 90 fokos vagy ettől eltérő szögtörések kialakítását speciális sín-illesztő elemek segítik.  A szárnyak csatlakozását ekkor speciális szárny csatlakoztatók végzik, melyek megjelenésükben megegyeznek a standard csatlakoztatási pontokkal.

A szerkezet befelé nyílik, és alsó felső belső zárral ellátott. Igény szerint gyártható kifelé nyíló, belső zárral ellátott kivitelben is.  A zárás alsó és felső ponton, a szárny sínhez történő rögzítésével történik.